В продължение на два дни младите предприемачи ще сключват сделки и ще се състезават в 13 конкурса

1100 участници ще търгуват на Международния панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ, който тази година се провежда виртуално. Младите предприемачи ще сключват сделки през онлайн магазини и сървър в Дискорд. От днес до 29 април ученици и студенти от България, Белгия, Босна и Херцеговина, Испания, Румъния, Черна гора и Чехия ще имат възможност да осъществяват срещи и да водят преговори. Те ще се състезават в 13 конкурса. Представянето им ще бъде оценявано от комисия, която ще следи за техните ключови компетенции и специфични умения, придобити в учебно-тренировъчната фирма. Конкурсите за защита на интелектуалната собственост, за най-добро-сътрудничество с фирма ментор и за отговорен бизнес са уникални в рамките на Световната мрежа на учебните предприятия PEN Worldwide.

Победителите ще бъдат обявени на 29 април на официалното закриване, което ще се излъчи на живо от профила на ТФ ФЕСТ във Facebook.

Всяка година около 6000 ученици и студенти преминават през обучение в учебно предприятие, показват данните на Центъра на тренировъчните фирми към МОН. Мрежата на българските учебни предприятия обединява над 417 компании.