Платформата дава информация за специалностите и училищата, осъществяващи прием в 8 клас

Виртуална панорама на професионалното образование ще ориентира кандидат-гимназисти и родители за специалностите, които могат да изберат след 7 клас.  Училищата с професионални паралелки презентират своите специалности във видеоклипове, които могат да бъдат видени на следния линк: https://sites.google.com/view/pooplovdiv/%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F

Изложението е предназначено за ученици от седмите класове, които се интересуват от възможностите за получаване на професионално образование и все още се колебаят на коя професия да заложат. Специалностите от план-приема за следващата учебна година са представени чрез презентации и видео материали на училищата.

Платформата е разработена със съдействието на Професионална гимназия по електротехника и електроника, съобщават от Регионалното управление на образованието.

Повече професионални паралелки спрямо профилираните са предвидени в държавния план-прием за учебната 2022/2023 година.

За пета поредна година Пловдив залага повече професионални паралелки, отколкото профилирани – 64 срещу 36 на сто. 129.5 са в STEM профили и професии. 139 са професионалните паралелки с 5-годишно обучение, а 7 – с 3-годишно. 82 са профилираните паралелки, които ще приемат тази година седмокласници. Справката показва, че завършващите ученици са 6067 ( за сравнение миналата година са били 5981).

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.