19 зрелостници имат 6.00 и на двата ДЗИ, средният успех на 61-ия випуск е 5.58, не без гордост обяви директорът Николай Радев

101пълни шестици на матурите – това е равносметката за 61-ия випуск на Езикова гимназия „Пловдив“. 263-ма зрелостници получиха своите дипломи тази вечер на тържествена церемония в палата 3 на Пловдивския панаир в присъствието на родители и гости. Директорът Николай Радев не без гордост обяви, че средният успех, който са постигнали, 5.58, затова ще останат в историята на Английската като випуска на отличниците.

42 от абитуриентите завършват с диплома  6.00. С отлични дипломи над 5.50 са 182-ма ученици. Паралелката с най-висок успех е 12 а – 5.71. На второ място са 12 б клас само с 3 стотни по-малко.

На държавния зрелостен изпит по български език и литература дванадесетокласниците са постигнали среден успех 5.55, а на втория ДЗИ –  5.58. 101 са пълните шестици от двете матури. Три момичета са получили максималните 100 точки на матурата по български – Антоанета Андонова, Нора Начкова и Пламена Тодорова. 19 зрелостници имат 6.00 и на двата държавни зрелостни изпита.

11 ученици бяха обявени за първенци на випуска, получили пълни шестици на матурите и с успех 6.00  от дипломата. Те ще бъдат предложени на МОН за национална диплома: Антония Мазникова, Емил Манчев и Емилия Алексиева, Антоанета Андонова и Мартин Брайков, Венцислава Димова и Мария Лесенска, Илияна Попиванова, Ивайла Цветанова и Нора Начкова, Георги Гануков.

Николай Радев припомни, че през тази година ученици от ЕГ „Пловдив“ се представиха блестящо на националните кръгове на олимпиадите по предмети. Ива Ичевска и Емил Манчев станаха лауреати на олимпиадата по български език и литература, а Емил Манчев получи лауреатско звание и на олимпиадата по немски език.

62-ма ученици получават немска езикова диплома, като 90% от тях и на четирите компонента са с C1.

„През тези 5 години като приятели и помощници до вас бяха вашите учители и класни ръководители“, каза Радев и прикани зрелостниците да станат и да аплодират учителите си.

„Вярвайте в себе си и във всичко, което пожелаете да постигнете.! Вярвайте във вашите родители, защото те винаги ще бъдат най-добрите и безкористни помощници! Обичайте момчето или момичето до вас! Обичайте приятелите си, защото без тях животът е много тежък. Обичайте родителите и семейството си! Познавам ви и вярвам  безкрайно във вас“, каза Николай Радев и награди с грамота и книга 11-те първенци на випуска.

От името на абитуриентите на сцената се качиха Емил Манчев, Антоанета Андонова и Георги Гануков, за да направят обръщение:

Пътят в ЕГ „Пловдив не беше лесен, налагаше се да положим много усилия, да покажем постоянство, упоритост и целеустременост, за да станем това, което сме днес и резултатите са налице. Когато преди 5 години прекрачихме прага на училището, бяхме още деца. Днес от тази гимназия излизат смели, интелигентни и предприемчиви млади хора, но преди всичко добри. Сред нас седят успешни бъдещи инженери и лекари, адвокати и учители, но преди всичко приятели за цял живот. Нека всеки от нас пази приятелствата, които ни свързват! Да не забравяме, че най-важното е да бъдем добри хора“, призова Георги.

Антоанета благодари от името на съвипускниците си на родителите за вярата и безрезервната подкрепа, а Емил – на учителите за неимоверния труд, примера и човешкото общуване.

Дванадесетокласниците получиха дипломите си от класните ръководители, а директорът Николай Радев спази традицията и прехвърли пискюла на шапката отляво надясно, с което символично обяви дипломирането на 263-мата зрелостници.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.