Първолаците от СУ „Кирил и Методий” изобразиха стоте дни в клас като многоетажна торта

Помагаме си и се изслушваме, уважаваме мнението на другия, пазим се и се грижим за стаята са правилата на класа

DSCF0496

„Колко съм голяма, колко съм добричка, вече 100 дни аз съм ученичка”.” Беше септември, днеска е март, сто дни отминаха в песни и смях”.” „Стотният учебен ден – празник необикновен – пълен с песни и игри и с приятели добри. Ето вече стотен ден ние пишем и четем, весело ще бъде в час, хайде, идвайте при нас”.

Така първокласниците от СУ „Кирил и Методий” обясниха на своите родители какво се е случило, след като за първи път са прекрачили школския праг.  100 учебни дни отпразнуваха най-малките ученици на СУ „Свети Свети Кирил и Методий“. Инициативата се провежда за 17 поредна година, когато родителите влизат в клас, за да присъстват на открит урок и да се уверят какво са научили децата им.

DSCF0497

Във фоайето на училището момчетата и момичетата от двете паралелки бяха подредили проекти, които разказват за първите им училищни вълнения. Женя и Тереза Георгиеви от 1б бяха измайсторили многоцветна книга. За всяка от буквите в азбуката бяха отделени по две страници. Едната – за прилежно изрязания графичен знак, а другата – за любим предмет, чието име започва със съответната буква. Особено оригинална бе идеята за хартиена торта на няколко етажа, обсипана с цветя, върху която грееха свещички.

DSCF0483

Благодарим ви, че бяхте толкова любопитни през първите си дни в училище и постигнахме много, насърчиха възпитаниците си класните ръководители, след което поведоха малчуганите и родителите към класните стаи, за да демонстрират наученото.

След като честити Баба Марта, директорът на училището Таня Николова провери какво знаят за приближаващия национален празник. На въпрос какво отбелязваме на 3 март, първолаците в един глас отговориха: Освобождението на България от турско робство.

За доброто настроение на всички се погрижиха талантите от вокална група „Лолипоп”.

IMG_1504

DSCF0493