Модел - Станислава Попова от 12 в клас.

Гимназията с три призови места на ученическото състезание „Най-добър млад фризьор и гримьор“

Модел – Станислава Попова от 12 в клас.

Вечерният грим на зрелостничка от Професионална гимназия „Ана Май“ спечели първо място на Националния ученически конкурс „Най-добър млад фризьор и гримьор“. Престижното състезание се организира от МОН за гимназисти от професионално направление „Фризьорски и козметични услуги“. Целта е те да демонстрират своите умения и компетентности по усвояваните професии, както и да приложат творчество при поставено практическо задание.

Гюлерджан Демир получи отличната оценка на журито, която й отреди челната позиция в категория „Вечерен грим“. Тя имаше 60 минути, за да покаже майсторство, вдъхновено от модните колекции на сезон „Пролет-лято“ 2021. Според релгламента задължителните елементи са очна линия или контурен молив, залепяне на изкуствени или цели мигли, а поставянето на брокати бе по желание.

Пловдивската професионална гимназия грабна общо три призови места. Зрелостничката Радослава Рангелова се класира втора в категория „Вечерна дамска прическа, тип кок, с елемент вълна“. Тя можеше да използва всички инструменти и продукти за стилизиране, както и удължения, но бръсненето бе категорично забранено. След дипломирането си Радослава ще продължи да работи като фризьор.

Второ място, но в категория „Салонно подстригване“, спечели Сюлейман Сюлейманов. Това е поредното отличие на 11-класника в национално състезание. Момчето продължава фамилната традиция и усвоява занаята, който упражнява и баща му. Двамата работят в салон в центъра на Пловдив.