Художествено-музикалният разказ е сътворен с четка и песен от и 15-годишната художничка от ЕГ „Иван Вазов“ и 13-годишната музикантка от НУМТИ „Добрин Петков“

Послание за доброта и хармония, което акцентира върху културните постижения на жената, чийто образ през вековете е оставил ярка следа в историята и дал възможност на нежната половина от човечеството да бъде господар на съдбата си. Това е идеята, която стои в основата на проекта на две талантливи пловдивски момичета – Аглея Канева и Венета Павлова. Затова и изборът да реализират „Little ladies – гласът на младите“ е именно женският месец март, а мястото – галерия AK Glass of wine.

Проектът е артистична експозиция по идея на Венета, която учи в ЕГ „Иван Вазов“, и на Аглея – възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“. Това е художествено-музикален разказ, сътворен с  четка и песен, посветен на женствеността. 15-годишната Вени се представя с авторски картини, придружени с изпълненията на Лея Канева и 9-класника Райно Мишов от СУ “Любен Каравелов”.

За Венета рисуването е страст, но всичко, свързано с изкуството, я вдъхновява. Наред с това тренира фехтовка, обича музиката и танците, а историята и българският фолклор я карат да мечтае. Преди време тя прави и своя дебют на екрана като участник в една от масовите сцени на историческия филм „Воевода”. Първата си награда печели на 5-годишна възраст в конкурс на Община Пловдив. Следват поредица от участия и призови места в конкурси. Конкурс за рисунка по българска приказка я изпраща в град Малага, Испания. Там се запознава с испанския поет и скулптор Уго Карвахал и участва в илюстрации на стихосбирка от рисувани стихове. През 2018 г. реализира първата си пътуваща изложба „Приказки от България“ в Българския културно-информационен център в Скопие. Оттам приказните светове на Венета летят до Лондон и тя представя произведенията си в българското училище „Васил Левски“. През 2019 година, когато Пловдив е Европейска столица на културата, Венета участва в италианския проект „Легендата на Орфей“ и Аssociazione Cultural per Láfressco по покана на италианския майстор Вико Калабро.

Аглея  учи в Музикалното училище със специалност ударни инструменти. Член е на ансамбъл “Престо”. Има над 100 призови отличия от национални и международни конкурси за поп и джаз пеене. Танцува латино танци и с формацията Chicas Del Mambo печели бронзов медал от Световното първенство в Мексико. Член е на Асоциация за подкрепа на децата (www.apd.bg) и на Фондация “Димитър Бербатов”. Спортува тенис и плуване. Любимото й хоби е ездата.