Интерактивното средство позволява на хора с тежки физически увреждания да се развиват, обясняват инициаторите на кампанията от СУ „Никола Вапцаров“

Да съберат средства за софтуер на първокласник с тежко физическо увреждане. Тази кауза обедини ученици, учители и родители на СУ „Никола Вапцаров”, които организираха великденски концерт за набиране на нужната сума. Парите ще отидат за закупуване на интерактивното техническо средство за момченцето, което е на индивидуално обучение. От фондация „Помагащи технологии“, която има разработен проект за деца и възрастни, са посетили училището, за да обсъдят с преподавателите каква система за контрол на компютър с поглед е най-подходяща за детето, за да има възможност да комуникира и да се развива.

Празнично украсената сцена с голям великденски заек в двора създаде настроение за изпълнители и гости, събрали се да подкрепят каузата. Своята лепта даде и кметът на район „Северен” Ральо Ралев.

Първолачетата бяха очарователни мажоретки, а Виктория Боянова изпълни емблематичното стихотворение на патрона на училището – „Пролет”. Публиката аплодира бурно момчешка група „Орфееви гласове“ от V б клас, която изпълни „Моя страна, моя България”. Невероятен певчески талант демонстрира Валентин Картелов, чието изпълнение на „Заедно“ развълнува присъстващите.

Събраните средства от базара, на който се предлагаха декоративни великденски яйца, козунаци, курабийки, картички, също ще отидат за каузата.