Пъстри щандове подредиха през уикенда детски градини, училища, неправителствени организации и добротворци от града и региона пред Търговски център „Гранд“. За поредна година Младежки център – Пловдив организира благотворителен великденски базар “От деца за деца“. Средствата от продажбата на ръчно изработените картички, играчки и други пролетни и великденски подаръци ще отидат за различни благотворителни каузи, определени от участниците.

ДГ “Мирослава” се включи активно с изделия, изработени от децата и техните родители в открити творчески работилници. Те избраха да подкрепят кампанията на УНИЦЕФ „Насилието няма място в живота на децата“ с посланието, че всяко дете има право на повече усмивки, подкрепа и щастливо детство.

ПГ по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ подреди изработени в часовете по практика изделия, а събраните средства от продажбата им ще отиде за кампанията „Да направим планината достъпна“.

За поредна година в базара се включва и Регионалният център за подкрепа процеса на приобщаващо образование, който подкрепя организации за бездомни кучета и котки.

ПГ по информатика и компютърни науки събираше средства в помощ на лечението на Коце, който се бори със злокачествено заболяване. А каузата на сдружение „Паралелен свят“ са децата и младежите с интелектуални затруднения.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.