Двудневното събитие, което ще се проведе на 29 и 30 април в София, събира 500 участници за презентации, работилници и обмяна на опит

Над 500 експерти за споделяне на работещи образователни практики, нови идеи от българските класни стаи и от международния опит ще се съберат за участие във форума „Добрите практики на фокус“. Събитието се открива на 29 април в хотел “Рамада” в София, съобщиха организаторите от фондация “Заедно в час” и от сайта Prepodavame.bg.

Целта на форума е да стимулира обмяната на опит в образователната общност, да провокира смислени дискусии и да представи нови възможности за справяне с предизвикателствата, които срещат училища, учители, ученици, родители и експерти.

“В българските училища има много смислени и полезни практики, които развиват потенциала на учениците и заслужават да получат по-голяма видимост – както сред по-голяма група учители, така и сред широката общественост. На форума ще видим част от тези практики и се надяваме заедно с всички присъстващи да започнем по-често да споделяме, търсим и обменяме добри примери, нови идеи и работещи решения за образованието”, казва Борислава Данева, старши специалист във фондацията.

В рамките на форума ще бъдат отличени и най-приобщаващите и ефективни примери в конкурса “Добрите практики на фокус”, който в продължение на три месеца събра над 240 предложения от българските училища. В началото на април предстои и гласуване на публиката за избирането на специална награда по време на форума.

Партньори на събитието са Националният инспекторат по образованието, Регионалното управление по образованието в София-град, Сдружението на директорите в средното образование в България, Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в България, Центърът за творческо обучение, Ardes.bg, издателството “Klett България”, Escreo и Storytel. „Уча в Пловдив“ е медиен партньор на форума.