Куклено шоу зарадва малчуганите, настанени за лечение в УМБАЛ „Пълмед“

Талантите от вокална група “Бамбини” при Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК, пяха днес за малките пациенти от Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“. По своя инициатива те изнесоха концерт, за да зарадват малчуганите, които посрещат 1 юни в болница. Празникът започна в двора с поздрав от проф. Иван Иванов – ръководител на Клиниката по педиатрия и генетични болести.

Вокална група “Бамбини” е тазгодишният носител на Награда „Пловдив“ в категория „Произведение на изкуството, предназначено за деца“. Формацията включва таланти на възраст от 5 до 12 години. Години наред групата част от проекта на фондация „Димитър Бербатов“ – „Успелите деца на България“. Песен от репертоара й е включена в учебника по музика за 1. клас на издателство “Изкуства”.

Фондация „За нашите деца“ пък организира празник за малките пациенти в Детското отделение на УМБАЛ „Пълмед“. Куклено шоу, балони и специални подаръци бяха част от изненадите, подготвени специално за малчуганите, които малко преди началото на тържеството бяха превърнати в приказни герои от специално поканен художник, който изрисува лицата им.

Над 1100 деца и семейства са подкрепени от фондация „За нашите деца“ в Пловдив през 2020 г. За първите три месеца на тази година те са 547. С разкриването на новия  комплекс в бившия дом „Рада Киркович“ ще бъде разширена и разнообразена дейността и ще може да се помогне на над 1500 деца и семейства годишно, казва изпълнителният директор на организацията Иванка Шалапатова.