Златни рибки, водни капчици, медузи и пирати взеха участие в днешния морски празник в ДГ „Мирослава“. По традиция на 6 декември, навръх Никулден, плувният басейн на детската градина отвори врати за участниците в “Бисерчета на доброто”.

Търсещите скъпоценности и злато пирати разбраха от възпитаниците на ДГ “Мирослава“, че най-безценното съкровище са обичта, приятелството, подкрепата, милосърдието, благодарността, уважението и съчувствието. Децата от различните групи обясниха на пиратите и всички гости какво е добро – да помогнеш на приятел в беда, да се грижиш за домашните любимци, да бъдеш внимателен, учтив и вежлив, да благодариш и да се извиниш, когато си сгрешил, да даряваш топлота, да протегнеш приятелска ръка.

След като русалката Ариел разказа легендата за Св. Николай Чудотворец, раздал на бедните богатството си, спасявал кораби и моряци, “златните рибки“ изпълниха вълшебен танц във водата.

В празника се включи и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, който хвърли бисерчетата на доброто във водата, а смелите плувци от трета и четвърта група се гмурнаха да ги извадят от дъното на басейна и да ги подарят на всички именици.

Празникът обедини деца, родители и учители за каузата “Заедно в подкрепа на Наско”. 4-годишното момче се нуждае от лечение в чужбина, а пожеланието беше предстоящата 2023-та да бъде за него година на сбъднати мечти.