Целта на есенния празник на СУ „Св.св.Кирил и Методий” е крачка към адаптацията на децата от подготвителните групи за училище

Кандидат-първокласници ще демонстрират таланти на есенен празник „Рисуваме, танцуваме и пеем – да творим умеем“. Традиционен организатор на събитието, което ще се проведе на 19 октомври от 10 часа, е СУ „Св. св. Кирил и Методий“. От няколко години училището реализира програма за адаптация на деца от подготвителните групи към класната стая. Целта е те да усетят училищната атмосфера, да участват в различни събития, за да се уверят, че в клас не е „страшно”.  По този начин на 15 септември, независимо в кое училище ще се обучават, те ще го припознаят като позната и сигурна среда.

Главни герои на съботния празник ще бъдат малчуганите в предучилищна възраст от детските градини на Пловдив и областта. Те ще изберат в кое от трите направления да се представят – музика, хореография или изобразително изкуство. Заниманията в арт ателиетата ще продължат два часа.

„За първи път празникът се състоя през есента на 2012 г.и вече седма година екипът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с радост посреща децата от подготвителните групи и техните родители. Според психолозите, когато едно дете се включва в различни дейности и се справя добре с тях, то получава увереност в собствените възможности, като това намалява стреса от непознатото и от новото начало”, обяснява идеята за празника директорът Таня Николова.

Записването е от 14 до 18 октомври за една от дейностите: на e-mail: esenen-praznik@ecoschoolplovdiv.bg или на място в СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ул. „Явор“ №  31 от 09:30 до 12:00 ч. и от 14:30 до 17:00 ч.
Местата са ограничени. При запълването им, училището си запазва правото да преустанови записването на участници.