Предучилищни педагози от ДГ „Бреза” стартират дистанционно обучение с децата от четвърта група през социалните мрежи

Предучилищни педагози подготвят работни листове по български език, математика и околен свят, за да опреснят знанията на децата от четвърта подготвителна група, които предстои наесен да тръгнат на училище. Мария Котетерова и Галатея Ушанова от ДГ „Бреза” първо установили контакт с родителите, за да разберат какъв процент от тях имат готовност и изявяват желание да сътрудничат за реализиране на дистанционното обучение. След като получили масово съгласие, те започнали да съставят материали, които ще изпращат в затворената фейсбук група на 4 „б” подготвителна. Заниманията ще се провеждат контролирано в рамките на два часа от по 30 минути дневно, каквато е препоръката и на просветното министерство. За разлика от учениците обаче, в този случай хлапетата от детската градина няма да са пред екрана, освен ако учителят не е изпратил анимация или електронен ресурс от учебните помагала на съответното издателство, които родителите да пуснат. А ще пишат букви, ще си припомнят цифрите, ще изпълняват задачи по изобразително изкуство. След като привършат с поставените задание съобразно седмичната програма, ангажимент на семейството е да снима работния лист и да го изпрати на учителите за проверка.

Началото на обучението от разстояние започва веднага след великденските празници, т.е. на 21 април. Учителите ще отчитат свършеното в Гугъл формуляр.

През тази и следващата седмица пък е отправено предизвикателство към всички възпитаници на „Бреза” да се включат в двата конкурса „Моята цветна градинка/тераса” и „Великденска украса за моя дом”. Информация за регламента е качена във фейсбук страницата на детската градина, като най-важното правило е деца и родители да работят заедно с материали по техен избор.

„По традиция всяка пролет разкрасяваме дворовете в двете сгради на градината –  засаждаме пролетни цветя, боядисаме пейките и бордюрите, но в извънредната ситуация родителите и децата проявяват невероятна фантазия и са направили чудесни кътчета в своите дворове и на терасите в жилищата си”, казва директорът Нели Димитрова и благодари за партньорството.