В Деня на отворените врати родителите могат да се срещнат с трите екипа, които ще поемат най-малките ученици, с логопеда, психолога и ресурсния учител

Какво се случва в класната стая, как изглежда новата госпожа и ще срещна ли приятели – на тези въпроси ще намерят отговор бъдещите първокласници, които посетят Деня на отворените врати в ОУ „Петър Берон“ на 28 април. Началото е от 17. 30 часа. Докато родителите се запознават с материалната база на училището и столовото хранене, децата ще правят оригами и ще редят пъзели. Педагозите от училището са подготвили творчески работилници за илюстрация по позната приказка, апликации с гланцово блокче, танци и игри с Лего комплекти.

Родителите ще могат да зададат своите въпроси на трите педагогически екипа, които ще поемат първолаци наесен и със специалистите за допълнителна подкрепа  – психолог, логопед и ресурсен учител.

Ръководството на училището ще представи част от заниманията по интереси: Лего роботика и изобразително изкуство.

„Вярвайки, че образованието се простира отвъд класната стая, ние предлагаме невероятен набор от допълнителни дейности и полагаме усилия, за да открием какво прави всеки ученик специален“, казва директорът Стефан Кичуков.