В Деня на отворените врати в СУ „Хр.Г.Данов“ четвъртокласници ще демонстрират на деца от подготвителните групи Lego и BeeBot

Лесни, но ефектни химични опити, ще правят бъдещи първокласници в Деня на отворените врати, който организира СУ „Хр.Г. Данов“ за децата от подготвителните групи. Детската лаборатория ще заработи с помощта на преподавателите по химия и на четвъртокласниците.

Малчуганите и техните родители ще бъдат посрещнати в училищния двор на 4 април в 17 часа. Подготвителната група към училището ще изненада гостите с вокални и танцови изпълнения, а учениците от начален етап са подготвили дефиле на народни носии и акробатични изпълнения.

Докато родителите разглеждат базата и разговарят с учителите и ръководството, кандидат-първолаците ще се забавляват в арт работилница за изработка на великденски украшения, ще рисуват с тебешири, ще оцветяват логото на училището и ще гледат демонстрации на Lego for education и BeeBot. Роботът BeeBot  може да изпълнява прости команди за движение и се управлява чрез бутони, разположени върху горната му част, обясняват четвъртокласниците, на които е поверена отговорната задача да представят функциите на програмируемата пчела.

Планирани са и различни спортни игри, чрез които малките гости да се забавляват.