Зрелостници от 12 б ще представят ПГ по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“ на националното състезание „Spaghetti Engineering“, организираното от Варненския свободен университет

Всеки мост трябва да е устойчив и атрактивен като идея и изпълнение, но също така да може да преодолее преместване от 90 см. Това бяха част от изискванията, с които трябваше да се съобразят бъдещите архитекти от Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“, които взеха участие в училищния кръг на традиционното състезание за креативни умения „Spaghetti Engineering“. Моделите им бяха тествани за носеща способност.

Отборите, съставени от ученици от 11 и 12 клас, премериха умения в изграждането на мостове, разполагайки единствено със спагети, транспортир, линия и макетно ножче. Съединяването на „строителните“ елементи ставаше с пистолет с горещ силикон. Според регламента момчетата и момичетата трябваше да изработят модел на мост, който може да се повдига.

Жури, съставено от преподаватели – инженери и архитекти, оцени най-атрактивните, устойчиви на натоварване, но и същевременно икономични решения.

Класиралият се на първо място отбор от зрелостници от 12 б клас ще представи гимназията на националното състезание, организираното от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.