Българският червен кръст обявява кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари.

В момента най-неотложните нужди са от нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки; ново спално бельо; нови топли завивки и хигиенни материали.

Информацията за необходимостта от вида материални дарения се обновява всеки ден на сайта на БЧК www.redcross.bg

Организацията се обръща с молба към български фирми производители да подкрепят кампанията с изброените артикули от първа необходимост и със семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

Даренията за Пловдив и областта се приемат в сградата на БЧК-Пловдив, адрес: 4000 Пловдив, ул. „Стойчо Мушанов“ № 48, всеки ден  от 09:00 ч. до 16:00 ч. Ако имате въпроси, можете да се обърнете към откритата ЗЕЛЕНА ЛИНИЯ – 0800 180 54.

Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Българският Червен кръст откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.