22-годишният младеж благодари за подкрепата и моли за момента да се преустанови кампанията за набиране на средства за лечението му

„Здравейте добри хора! Искам да Ви благодаря за пореден път за невероятната подкрепа през изминалите месеци и да ви пратя поздрави от Германия. След направени изследвания днес се установи, че аз съм в ремисия!”. Това написа в социалната мрежа днес Боян Бонев. Десетки пловдивски училища и организации организираха поредица от благотворителни инициативи, за да съберат средства и подпомогнат лечението на 22-годишния младеж, който през лятото, докато е на летен стаж в ЦЕРН, бе диагностициран с остра лимфобластна левкемия. В кампанията се включи и първомайското СУ „Асен Златаров”, където Боян е учил до 7 клас, преди да влезе в Математическата гимназия. Масови инициативи имаше и в двете училища, в които преподават родителите му – ОУ „Яне Сандански” и СУ „Патриарх Евтимий”.

„Докторите все още обсъждат по-нататъчното ми лечение, което се оказва, че може и да не включва трансплантация. Моля за момента кампанията да спре, тъй като събраната сума би била достатъчна за моето лечение. Искам да Ви уверя, че ако след приключването на лечението ми в моята сметка останат средства, те ще бъдат дарени на младежи със същото заболяване”, пише Боян и отново благодари за подкрепата.