Бъдещият 11-класник изпрати три свои стихотворения за участие в творческата надпревара на младежка медийна платформа

Бъдещ 11-класник от ЕГ „Иван Вазов“ се включи в онлайн конкурс за авторска стихосбирка на младежка медийна платформа. Борис Ангелов решил да се включи в творческата надпревара “Поезията за всеки, остава тя навеки” с три свои стихотворения.

Различното е, че оценяването на произведенията не се извършва от специална комисия, а жури са самите читатели. Те имат възможност да гласуват за любимите си стихитворения, както чрез онлайн платформата, така и чрез SMS-и до 23 август включително.

„Конкурсът е невероятна възможност за всеки пишещ лирика межу 16 и 35 години, тъй като наградата за победителя е издаване на негова авторска стихосбирка. Всеки поет си мечтае за подобно нещо, а аз не съм изключение“, признава Борис и не крие, че в момента е изключително вдъхновен да твори, тъй като е влюбен.

Борис представяше Пловдив в Съвета на децата преди две години, участвал е в редица конкурси за поезия, но за този благодари на близки, приятелите, съученици и учители от ЕГ “Иван Вазов”, които гласуват за неговите стихотворения, с които участва – “Най-истинските чувства”, “Как може винаги да си такава” и “Снимки”.

НАЙ-ИСТИНСКИТЕ ЧУВСТВА

Най-истинските чувства не мълчат.

Най-истинските чувства се признават.

Може би понякога горчат,

но казани на глас, си заслужават.

В това се крие цялата сърдечност.

Най-истински, ти знаеш, ги наричам,

защото с тях секундите са вечност –

вечността, в която те обичам.