Второкласничките Теа и Ванеса от ОУ „Райна Княгиня” и целият 2 б клас подкрепиха инициативата за строеж на модерна детска клиника

Близначките Теа и Ванеса се отказаха от подаръци за рождения си ден в името на благотворителна кауза. Второкласничките от ОУ „Райна Княгиня” поканили всички свои съученици, за да отпразнуват заедно 8-ия им рожден ден, но избрали да се лишат от изненади, за да подкрепят кампанията за модерна детска клиника на УМБАЛ „Св. Георги”. Вместо плюшени мечета или пъзели, децата от 2 б клас направили дарение в брандирана с логото на инициативата кутия, след което гледали филм в един от кинокомплексите на града и, разбира се, хапнали торта.

Майката на момичетата се свързала с началника на клиниката по педиатрия проф. Иван Иванов, който в началото на учебната година отправи призив към ученици, учители и родители да подкрепят благородната кауза. Той е председател на организационния комитет на инициативата „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. Със съдействието на клиниката била осигурена дарителската кутия, където гостите на рождения ден на Теа и Ванеса дали своята лепта. Класната на 2 б клас Десислава Манева също била поканена на празника, но не успяла да присъства, затова изпратила по едно от децата запечатан плик с дарение.

На първия учебен ден тя не получи цветя, но това ни най-малко не помрачи доброто настроение, а напротив, тъй като по инициатива на родителите средствата отидоха отново за каузата – строеж на нова детска клиника.

Много училища в Пловдив организираха свои събития в полза на дарителската кампания, която продължава вече девет месеца.

„Изключително съм щастлива от жеста, който направиха децата. От първи клас се учим да бъдем добри един към друг, съпричастни и състрадателни, да помагаме в нужда”, споделя Деси Манева.