Малчуганите от детските градини в „Северен” твориха великденска украса и шариха яйца, децата от ДГ „Червената шапчица“ майсториха декорация и сувенири от рециклирани материали

Благотворителен базар „В помощ на Дани” се проведе в двора на ДГ „Дъга”. За пета поредна година детското заведение реализира инициативата „Доброто продължава“ в подкрепа на значима кауза. Тази година малчугани, родители и учители се обединяват и решават да подпомогнат лечението на 3-годишно дете, което страда от церебрална парализа и се нуждае от операция в чужбина. Красиво оформените щандове събраха изработената от децата великденска украса, а събраните средства ще отидат по сметката на Дани.

Изложба по случай Великден бе подредена в двора на ДГ „Марица”. Кошници, макети и апликации с традиционните за празника символи и мотиви са сътворили деца и родители за големия християнски празник.

Апликации и рисунки представят в ДГ „Космонавт”. Децата от всяка група изявиха таланта си в специално подготвен празник, който се реализира онлайн заради епидемичната ситуация. На Велики четвъртък те се включиха и в традиционното боядисване на яйца.

Децата от ДГ „Весела” са изработили картички и великденски пана, подредени в изложба. Те помогнали на учителите и за украса на входа на градината.

На Велики четвъртък възпитаници на ДГ „Червената шапчица“ създадоха празнична украса от рециклирани материали, след като се вслушаха в съветите на Регионалната инспекция по околната среда и водите да намалят отпадъците си и да ги използват повторно. В екоработилницата се включиха децата от трета група, които изработиха яйца и кошнички за тях, пъстра декорация и сувенири, огърлици, артистични дрехи, дори автомобил и писта.