Децата от II б група на ДГ „Валентина“ изпратиха на лекарите от „Еврохоспитал“ пеперуди от спринцовки и цветна хартия хартия

„Благодарим ви, че обичате професията си и хората, за които се грижите“ написаха малчуганите от II б група на ДГ „Валентина“ до лекарския екип на УМБАЛ „Еврохоспитал“. Децата изпратиха своите послания в знак на признателност за това, че от няколко дни са вече заедно със своята любима госпожа Мария Христова. В началото на декември предучилищната педагожка се оказала с коронавирус, а по-късно се озовала и в болница. Възстановяването й продължило дълго, но благодарение на професионалната грижа на лекарите от екипа, тя вече е на работа.

По предложение на директора на детското заведение Евгения Церовска децата от група “Пипи” изработили ръчно цветни пеперуди, чрез които пратили своите послания към медиците. Крилцата измайсторили от цветна хартия, а спринцовка послужила за тяло на насекомото, в което поставили изписаните на ръка пожелания и благодарност към екипа на Ковид отделението, излекувал тяхната учителка. Родителите на 30-те деца не само подкрепили инициативата, помагайки на децата в изработка на фигурите, но една от майките, която е служител на болницата, ги занесла на колегите си.

„Още една красива и истинска инициатива. Когато качества като признателност и благодарност пристигат при нас от най-малките, нашите сърца са винаги стоплени, а усмивките не слизат от лицата ни“, коментираха лекарите.