Доволен съм, че съм тук, защото това е пълен с история град, каза от сцената на Античния театър снощи италианската звезда

Бис под дъжда – тази наслада да пеят култовото парче „Senza Una Donna“ с Дзукеро изпитаха близо 3000 фенове на италианската звезда снощи на Античния театър. Точно на финала на двучасовия концерт закапаха първите едри капки, но това не доведе до суматоха нито сред музикантите на сцената, нито сред публиката. Напротив, зрителите бурно аплодираха  забележителния изпълнител, който представи най-доброто от 30-годишната си кариера, за да го поканят обратно на древната сцена. Докато техническите екипи покриваха с найлони пултовете и инструментите, Дзукеро излезе отново за радост на екзалтираното множество.

„Доволен съм, че съм тук, защото това е пълен с история град. Всичко е толкова красиво“, каза италианският поп повец, чиито хитове му носят световна слава и милиони продажби. Той пристигна в Пловдив ден преди концерта, именно за да разгледа града. Дзукеро прикани зрителите да станат прави, за да танцуват на „Baila“, „Occhi“, „Con le mani”.

Трибуните се изправиха на крака и аплодираха дълго изпълнението на „Miserere“ – песента, която той изпълнява заедно с ненадминатия Лучано Павароти. Вокалните партии на великия тенор вървяха на видео екран, а своята част от парчето Дзукеро пя на живо.

„Браво за Павароти“, присъедините се към аплодисментите и италианецът, който е записвал също дуети с Майлс Дейвис, Ерик Клептън, Брайън Адамс.

Българската публика чу някои от парчетата за първи път на живо.

„Сега ще ви изпея една песен, която много рядко изпълнявам, но тук се чувствам добре, затова реших да ви зарадвам“, обърна се към зрителите Дзукеро и поде „Войниците от моя град“.

Аплаузи имаше и за оркестъра, който придружава звездата вече на 160 концерта.

Италианският изпълнител има специален хранителен режим, затова вечерята му трябваше да бъде сервирана точно два часа преди началото на концерта в специално обособена зона, непосредствено до гримьорната му. Тя включва суши, плато от специално подбрани сирена, пресни плодове и висококачествено българско бяло вино.

1 КОМЕНТАР

  1. Чудна снимка, лично съм я правил 🙂

Коментарите са затворени.