Морският владетел Нептун, златната рибка, русалка и медуза се явиха за Никулден край басейна на детската градина

dscf0097

Бисерчета на доброто  извадиха за 15 именници от плувния басейн на „Мирослава” най-умелите плувци от детската градина. Смелчагите се гмурнаха да търсят съкровищата на дъното на басейна, като това бе кулминацията на празника, с който по традиция детското заведение отбеляза деня на Св. Николай Чудотворец.

За водния празник пристигнаха морският владетел Нептун, който се яви с изящна русалка за радост на децата.  В главните роли влязоха родители от настоятелството, които обаче бяха така умело дегизирани, че не бяха разпознати от многобройните малчугани, подредени по групи край басейна. Облечени в артистични костюми, малките таланти от вокална група „Мирослава” поздравиха именниците и гостите с песничка за рибките.

dscf0090

Пременени в златисти костюми, малките русалки танцуваха във водата, а момчетата, облечени досущ като моряци, пяха “Рачо Капитан”.

Придружен от златната рибка, Нептун  не пропусна да попита децата какви добри дела са свършили през годината. Преди да се гмурнат да ловят новите бисерчета на доброто, хлапетата обясниха, че засаждат цветя в двора, че правят подаръци за болни деца и помагат на изпаднали в  беда.

dscf0093

„Никулден е началото на цикъла благотворителни събития в навечерието на Коледните празници, които организираме. Включихме се към акцията на УНИЦЕФ, усърдно се готвим за традиционната инициатива в помощ на малките пациенти от детското онкохематологично отделение на УМБАЛ „Св.Георги”.  Родители, учители и деца са заедно в тази благотворителност, което формира нравствени добродетели и ценности”, коментира директорът на „Мирослава” Радка Гъркова.

Гости на празника бяха зам.-кметът на район „Централен”, секретарят  Добри Вълчев и старши експерти по образованието. След като хвърлиха бисерчетата на доброто, те пожела на именниците  здраве и още повече добрини през следващата година.

dscf0107