Сребърно колие с кристал, коледна звезда и „Биография на блаженството” от Вапцаровци разплакаха актрисата Радина Думанян

Близо един час Биляна от "Откраднат живот" раздава автографи на феновете си от СУ "Никола Вапцаров".
Близо един час Биляна от “Откраднат живот” раздава автографи на феновете си от СУ “Никола Вапцаров”.

“Актьорът винаги иска да играе лошите персонажи. Така че, ако не бях Биляна, с удоволствие щях да вляза в ролята на Виолета. Но нищо повече няма да ви кажа, освен че започваме снимки на трети сезон”. Това успяха да измъкнат като информация от актрисата Радина Думанян любопитните ученици от СУ „Никола Вапцаров”. Бившата възпитаничка на училището, добила популярност като д-р Захариева от хитовия телевизионен сериал „Откраднат живот”, се завърна днес в клас. Поводът за срещата бе седмицата на патрона, която по традиция се отбелязва в началото на декември. Директорът Елена Александрова решила да изненада децата, организирайки среща с чаровната и талантлива актриса, която е учила до 7 клас в училището.

Радина бе посрещната като истинска звезда не само от учениците, но и от учителите, повечето от които се върнаха назад в годините, за да си я спомнят на ученическата скамейка. За изумление на всички, Радина най-напред поиска да влезе в кабинета по музика и да провери дали още стои надписът над дъската, който се е запечатал от детството й. „Музиката и любовта са двете крила на живота”, прочете с усмивка актрисата, радостна, че мотото може да даде импулс и на днешните Вапцаровци.

dscf0063

Въпреки безбройните въпроси около сериала, Радина обясни, че е подписала договор и няма право да издаде каквото и да било по сюжетната линия. Затова пък нямаше нищо против да разкаже колко прекрасно се работи с партньори като Алекс Алексиев, т.е. съпруга й във филма.

”Изградили сме много специална връзка – само като се погледнем и знаем как искаме да стане сцената. Той е от онези колеги, които не играят сами за себе си, а за партньора. Това е изключително важно”, обясни Радина и побърза да разсее съмненията, че двамата са партньори в живота.

Ако на екрана трудно се понасяли, то в живота Радина и актрисата Йоана Буковска били много близки приятелки. Вероятно затова сцените между майка и дъщеря ставали с лекота, тъй като двете се разбирали с един поглед.

Снимките в „Откраднат живот” са първи опит пред камера за младата актриса. Дали е случайно или не, но майката на Радина е анестезиологична сестра, което страшно много й помогнало, за да е убедителна в ролята.

Децата върнаха Радина назад във времето, за да разкаже любопитна история от ученическите години. Когато била в 3 клас, Ради страшно си падала по Георги Грозев от съседния клас, но, естествено, не можела да му признае. На едно зелено училище обаче, когато станало време всеки да изяви таланта си, тя излязла и изпяла с цялата си страст една песен, посвещавайки я на него.

„Той изобщо не разбра. Така че, ако обичате някого, добре е да му го кажете”, посъветва Радина и даже се изчерви.

„Може ли да задам два въпроса, защото вече ми омаля ръката и не мога повече да я държа вдигната”, попита Виктория, любопитна да узнае хобитата и мечтите на звездата.

Оказа се, че освен да пее, актрисата е запалена по декупажа, кара колело, ходи на езда и танцува суинг. Мечтата й е да отиде в страни от Третия свят и да бъде посланик на добра воля. А ако един ден актьорската професия се откаже от нея, би искала да бъде екскурзовод, за да обикаля света.

dscf0055

Че лесно плаче и на екрана, и в живота Радина показа на срещата с Вапцаровци. Тя не сдържа емоциите си, когато получи сребърно колие с кристал, изработено от бижутерската паралелка на училището. В добавка директорът Елена Александрова й подари коледна звезда, книга за 40-годишнината на училището с благодарност, че е част от Вапцаровци и „Биография на блаженството” с думите: „Винаги съм искала от учениците да са човеци. Ти си такъв човек!”

2 КОМЕНТАРА

  1. Моята голяма благодарност и признание за великолепната играна тази млада актриса Радина Думанян, която направи такова израстване, че си мисля, че това момиче има блескаво бъдеще в бъдеще в кинематографията…С удоволствие гледам сериала и се радвам, че сценарият на Евтим Милошев е толкова български и близък до реалността, че вечерите във вторник, сряда и четвъртък са едно прекрасно преживяване през малкия екран. Благодарности и на всички други от екипа – Стоян Алексиев, Алекс Алексиев,Янина Кашева, Йоана Буковска и другите, на режисьорите и операторите, на сценичните работници и консултантите по продукцията…Вижда се, че и ние имаме кадърни и професионално обучени хора, които могат да ни доставят духовно удоволствие и отмора…Благодаря!

  2. Много ти благодаря Райна че дойде и ни разказа толкова много

Коментарите са затворени.