Отборът на зрелостничката се класира на второ място в Националното състезание по предприемачество

Отборът на Паолина се представи с интересната Бизнес идея за чай от черешови дръжки, който да се използва за лечение на бъбречни заболявания, наречен „Бингоо. Дръжки за поддръжки“, донесе приз на зрелостничка от Националната търговска гимназия в Пловдив. Паолина Колева взе участие в заключителния етап на Националното състезание по предприемачество, което се проведе в Професионалната държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ в Свищов. Организатори са МОН и РУО – Велико Търново, със съдействието на катедра „Предприемачество“ на УНСС.

До националния кръг бяха допуснати 24 ученици от Пловдив, Кюстендил, Русе, Петрич, Сандански, Варна, Силистра, София. Участниците бяха разпределени в отбори на случаен принцип, като всеки от тях имаше задачата да  създаде бизнес идея по казус на тема „Традиционни български продукти – наследство и иновации“.

Отборът на Паолина разработи своята иновация в рамките само на три часа. След атрактивната презентация журито присъди второ място.

Отличените с призовите три места получиха сертификат, с който се признава оценката отличен 6.00 за резултат от конкурсен изпит в УНСС за специалност „Предприемачество“. Те спечелиха медали за индивидуалното и купи за училищното класиране, предметни награди от Община Свищов – партньор на училището домакин. За отличното си представяне всички ученици и техните ръководители получиха грамоти от МОН.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.