Георги Стойчев от специалност „Банково дело“ се класира на второ място на Националното състезание по предприемачество

Бизнес идея с разработен финансов план за създаване на мобилно приложение за популяризиране на културно-историческото ни наследство донесе второ място на зрелостник от Търговската гимназия на Националното състезание по предприемачество в Русе. „Музейчето“ на Георги Стойчев, който работи в екип с още трима свои връстници от страната, получи висока оценка от страна на журито от изявени преподаватели от УНСС, експерти от МОН и представители на реални компании.

До националния кръг на надпреварата, която е в календара на Министерството на образованието, бяха допуснати 24 участници – 12-класници от 17 професионални гимназии в страната. Те бяха разпределени в екипи на случаен принцип и получиха за задача да работят по темата: „Предприемаческа дейност, свързана с културно-историческо наследство“. Състезателите разполагаха с 4 часа време, за да генерират бизнес идеи, да разработят финансов план, отчитайки приходите и разходите, и да ги презентират. Тъй като Георги учи в специалност „Банково дело“, съотборниците възложиха на него да се погрижи за финансовата част. Пловдивският зрелостник направи отлична обосновка, според журито, като заложи на подкрепа от МОН и МК за популяризиране на идеята за приложението в учебните заведения с образователна цел. Да го подкрепят по време на участието му с него бяха преподавателите Йорданка Арабаджийска и Гергана Николова.

Той и съотборниците му получиха грамоти от МОН, медали и купи, както и възможност да влязат без изпит в избрана от тях специалност в УНСС. Георги обаче вече се ориентирал към маркетинг в Пловдивския университет, тъй като иска да съчетава ученето с работата.