Съучениците на 10-класника от СУ „Св. Седмочисленици” организират поредица инициативи в подкрепа на лечението му

G_Georgiev

Биг бенд Пловдив с диригент Николай Гешев и талантите от „Арт войс център” на вокалния  педагог Румяна Иванова ще изнесат благотворителен концерт в подкрепа на 16- годишния Георги Георгиев. Събитието е утре вечер от 18.30 часа в актовата зала на СУ „Св. Седмочисленици”, където учи 10-класникът.

Георги  страда от прогресивна мускулна дистрофия, тип Дюшен-генетично заболяване, за което класическата медицина не предлага лечение. Единственият му шанс е биокорекция в клиника в Израел. Цената на един курс на лечение е 35 000 лева. Сумата е непосилна за неговото семейство.

Благотворителната инициативата е по идея на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров, който намери безброй съмишленици за каузата. Миналата година също бяха проведени поредица събития, събраните средства от които отидоха за лечението на Георги.

За да помогнат, съучениците му от СУ „Св. Седмочисленици“ също са посветили своя коледен концерт, за набиране на средства за лечение.  Сумата, събрана от коледния базар, също ще бъде дарена за Георги.

Facebook страница „Надежда за Георги“