Благотворителната инициатива цели набирането на средства за Румен Вангелов, който се бори с тежко заболяване

Кампания за набиране на средства за лечението на учител по математика от ЕГ „Пловдив“ стартираха бивши ученици от елитното училище. Благотворителната инициатива цели да подкрепи лечението на Румен Вангелов, обяви във фейсбук Стефан Апостолов.

На 14 април 2020 г. Румен Вангелов е диагностициран с рак на дебелото черво. Опериран е по спешност, но лекарите откриват метастази в черния дроб. Преди два месеца състоянието му се влошава.

„За него, семейството му и близките приятели борбата не е свършила. Успяхме да осигурим от САЩ RIFE машина, която гарантира висок процент успеваемост при борбата с различни видове ракови заболявания. Г-н Вангелов напусна работата си в ЕГ „Пловдив“ преди няколко седмици, за да започне лечение в холистичен център „Витарама“, където ще изградят специална диета за неговия случай, ще практикува йога и медитация всеки ден и ще бъде сред природата на чист въздух“, пояснява в поста си Стефан Апостолов. Целта е намаляване на стреса и подсилване на парасимпатиковата нервна система – ключови при борбата с рак.

Събраните от дарителската сметка средства ще отидат за лекарства и хранителни добавки.

Апостолов призовава всички настоящи и бивши ученици, колеги и приятели на Румен Вангелов да направят дарение, за да се осигурят средства за лечението му.

Може да направите дарение чрез PayPal като изпратите сумата на vangelovrumen@gmail.com

Може да направите дарение чрез Revolut като изпратите сумата на +359 877 263484 или на @rumenqrfb

Moже да направите дарение директно по банков път като изпратите сумата на:

Румен Новаков Вангелов

Банка ДСК

IBAN: BG28STSA93001510020993

BIC: STSABGSF