Базар с коледни вкусотии събира пари за дом „Олга Скобелева”

 

Зрелостниците Иван Желязков и Росен Витанов раздаваха стари книги на английски и немски от архива на библиотеката
Зрелостниците Иван Желязков и Росен Витанов раздаваха стари книги на английски и немски от архива на библиотеката

Ученически библиотечен съвет в Английската гимназия ще стимулира четенето. Това обявиха инициаторите му от 12 б и 12 е клас Росен Витанов и Иван Желязков. Зрелостниците раздаваха стари книги на английски и немски от архива на училищната библиотека в днешния Ден на отворените врати на ЕГ „Пловдив”.

„Създадохме библиотечния съвет с цел да подобрим и материалната база. Читалнята вече разполага с два компютъра и безплатен интернет. Благодарим на училищното ръководство, че подпомогна закупуването на техниката”, обясни Росен. Идеята е в библиотеката да заработи литературен клуб, който да прави срещи с популярни поети и писатели, да организира ателиета за творческо писане, като най-добрите творби ще намират място на страниците на училищния вестник.

Бивши възпитаници на елитното училище, които са се прибрали у дома за коледните празници, направиха вчера презентации на университетите, в които учат. Учениците от 10 и 11 клас научиха подробности от първа ръка за реномирани висши училища от Холандия, Германия, Австрия и САЩ.

Като топъл хляб се разграбиха коледните вкусотии от кулинарния щанд във фоайето на втория етаж. Събраните средства от базара ще отидат за ремонт на помещенията, в които трябва да се преместят децата от дом „Олга Скобелева”.

Коледните сладкиши и картички от благотворителния базр се разграбиха в подкрепа на децата от дом "Олга Скобелева"
Коледните сладкиши и картички от благотворителния базр се разграбиха в подкрепа на децата от дом “Олга Скобелева”