Технологичният център на Мeдицински университет стартира социална кампания за учащите в пловдивските вузове

 02_обучение спешна помощТЦСМ

Безплатно обучение за оказване на Спешна домедицинска помощ за всички желаещи студенти от пловдивските вузове стартира Медицинският университет от 1 февруари. Социалната инициатива е на Технологичен център за спешна медицина.

Студентите от пловдивските висши училища ще усвоят знания и умения за оказване на  животоспасяваща помощ на хора в критични за здравето ситуации, при бедствия и аварии или други инциденти. Безплатното обучение ще се провежда на групи от 10 души и е на тематични модули по избор. Желаещите могат да избират съобразно подготовката и знанията си определен курс между пет нива от предварителната програма. Тя е качена в раздел „Учебно-тренировъчна дейност“ на сайта на Центъра .

Обученията ще се водят на български и на английски език. На курсистите се предоставят материали за самоподготовка и алгоритми за поведение при спешни ситуации. Завършилите студенти получават сертификат.

От Технологичния център се обръщат към студентската аудитория, защото за всеки е важно да има основни знания как се действа в критични ситуации. Все още много от младите хора остават напълно неподготвени за евентуална критична ситуация, изискваща бърза и адекватна реакция, за да овладееш първоначалната паника и да помогнеш да се запази живот.

Безплатните за студентите  курсове ще продължат до 31 май 2017 г.