70 институции представят бакалавърски и магистърски програми за обучение зад граница на 7 октомври в Гранд хотел “Пловдив”


Посетителите на изложението „Световно образование” ще може да се възползва от възможността за безплатно кандидатстване за всички университети в Холандия. То се открива утре – 7 октомври, в 10 часа в Гранд хотел „Пловдив”. Форумът дава началото на кандидатстудентската кампания за западни университети за следващата академична година, където сроковете за кандидатстване са по-ранни. Специализирани центрове ще подготвят кандидатурите на  ученици за дестинации като Великобритания, Холандия, Дания, Германия, Австрия, Франция, Испания и Италия.

Представители на повече от 70 образователни институции пристигат в града под тепетата за среща с ученици, студенти и кандидат-студенти. Освен лична среща и консултация с чуждестранните изложители, по време на форума ще има множество специални цени на образователни продукти и курсове, които ще са валидни само в дните на изложението. Като промо UCAS пакет на цена от 450 лв. за кандидатстване във всички университети във Великобритания.

Чрез комбинацията от личностен тест, тест за избор на специалност и професия, както и много ролеви игри,  курсът “Кариерен навигатор” ще покаже на участниците как да се ориентират в професиите и специалностите.

Тези, които търсят средно образование, ще могат да се възползват от стипендии само в рамките на изложението. Освен че ще могат да преминат интервю за прием на място, те ще могат да получат и безплатен превод на академичната справка, както и кандидатстване без административна такса.