Бизнесът изненада новото попълнение ученици в гимназията с офис консумативи и тишъртки, отличниците получиха стипендии

Униформи получиха за „добре дошли“ всички 100 осмокласници на ПГ по вътрешна архитектура и дървообработване. По традиция гимназията осигурява безплатно задължителните облекла за новоприетите, така че всички те получиха бяла риза и зелена вратовръзка. На Даниел от 8 а клас, специалност „Мебелно производство“, се падна задачата да бие първия школски звънец, след като директорът инж. Константин Костадинов лисна менчето, за да им върви по вода на възпитаниците на школото и на учителите. Празникът, който се състоя на тенис кортовете на Бунарджика, бе уважен от представители на бизнеса, които традиционно партнират с гимназията.

Ръководител „Човешки ресурси“ от „Дунапак Родина“ Галина Георгиева приветства гимназистите с първия учебен ден и поднесе изненада на новоприетите – офис консумативи и тишъртки.

„Бележниците, химикалките и другите артикули, които подготвихме, ще им бъдат нужни в ежедневието. С този символичен жест искахме да покажем, че стоим зад гърба им и ги подкрепяме да се развиват в избраната от тях професия“, каза Георгиева.

„Това са нашите бъдещи кадри“, добави Елена Желязкова – представител на кухни „Диалог“, която също уважи тържеството по откриването.На празника присъства и Вайде Бърганова от мебелна фабрика „Колорадо“.

Директорът Константин Костадинов връчи стипендии на 16 ученици с отличен успех.

Гимназията бе първата в страната, която обяви свободен прием по дуалната система. Днес вече във всички паралелки, с изключение на „Интериорен дизайн”, обучението е в реална работна среда с осигурени стипендии и трудов договор. Успешно завършилите получават трета степен на професионална квалификация. Във всички специалности е заложено разширено изучаване на английски език – „Полиграфия”, „Мебелно производство”, „Реставрация на стилни мебели и дограма”, „Производство на строителни изделия от дървесина”, „Производство на тапицирани изделия”.

От тази есен училището вече има и нова модерна работилница, оборудвана с най-съвременните машини, закупени по швейцарския проект за въвеждане на дуалното обучение в българската образователна система.