20170614_091737

Кметът на „Източен“ Николай Чунчуков откри кампанията  за безплатни очни прегледи на 5 и 6-годишните деца в района,  осигурена от трите клуба „Лайънс“ в Пловдив. Кампанията е под надслов „Весели очички“ и се организира от Лайънс клубовете „Пловдив“, „Евридика“ и „Филипополис“, съвместно с Центъра за рехабилитация на слепи.  На тържество по този повод в новата ДГ “Чайка“ Чунчуков обясни на децата колко важно е да се грижим за здравето и особено да пазим очите си . Малчуганите пък го изненадаха със своя програма, посветена на здравето и значението на витамините за него.

Представителят на дарителите Анета Попова обясни колко са важни тези прегледи в най-ранна детска възраст, защото се извършват с нов апарат-  портативен авторефрактометър Mobile Vision Screener PlusopiX S12c, предназначен за деца, откриват навреме проблеми, свързани с далекогледство и  късогледство и дават знак на родителите да се вземат мерки.

Апаратът е закупен от трите Лайънс клуба и е дарен на Центъра за рехабилитация на слепи.

Всеки родител след седмица ще получи чрез детската градина резултата от прегледа и ще може да запознае с него личния лекар на детето.

Прегледите в район „Източен“ продължават по график във всички детски градини до края на другата седмица.