Куклен театър „Барса“ кани малчуганите и техните родители на безплатни детски представления в три пловдивски парка.

Проектът „Куклен театър на открито за деца от 3 до 103 години“ се реализира за втори път в града под тепетата с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Първите три дати  са 1, 2 и 3 май.

„Входът за всички е свободен. Театралната игра вплита базови за детското развитие и възприятия модели, поднесени забавно с много музика и усмивка. Разбира се, не забравяме и намигването към по порасналите гости. Представленията са с продължителност 45-50 минути, а след това предстоят забавни игри и танци. Идеята е малкият зрител, чрез преживявания, да опознае заобикалящият го свят. Кукленият театър е проводник на ценности и дава важни житейски уроци, докато ни забавлява. Всяка история, пресъздадена в приказка чрез куклени герои ни дава поука. Представленията въздействат не само на малките зрители, но и на придружаващите ги мама, татко, баба, дядо, батко, кака“, споделя Елисавета Тошева – Гергинска от театър „Барса“.

1 май, неделя – Район Южен, кв. Кючук Париж, парк „Белите брези“

Начало: 11,00 часа, „Вълшебната торбичка“

2 май, понеделник – Район Западен, кв. Прослав, пред читалището

Начало: 11,00 часа, „Хензел и Гретел“

3 май, вторник – Район Западен, парк Ружа“

Начало: 11,00 часа, „Хензел и Гретел“

Следващите три дати, в които Куклен театър „Барса“ ще изиграе представления в още три градски парка в районите на Пловдив са 22, 23 и 24 май.