Събитието ще се състои на 20 юни в Дома на културата и е отворено за ученици и родители, които искат отрано да се запознаят с процеса и условията на кандидатстване

Безплатно кариерно консултиране за гимназисти ще проведат експертите от проект „Световно образование“ на 20 юни от 17.30 до 19.00 ч. в Дом на културата “Борис Христов”. Събитието е отворено за ученици и родители, които искат отрано да се запознаят с процеса и условията на кандидатстване в чужбина, за да са подготвени навреме.

Преди да отговорят на въпросите на присъстващите, експертите на „Интеграл“ ще изнесат презентация, насочена към професионалната ориентация на учениците и избора на популярни и перспективни университетски специалности и професии.

Те ще представят връзката между критериите за прием в добър университет в чужбина, профилите в училище и подготовката в последните години на гимназиалното обучение в България.

Участниците ще бъдат информирани за новите възможности и промени в тенденциите в образованието в чужбина, както и за актуалните такси и стипендии в най-популярните дестинации. Сега е и периодът, в който се ориентират и кандидатите за топ университети като Кеймбридж и Оксфорд.

Не на последно място родители и ученици ще научат кои са препоръчителните и задължителните срокове за спазване при подготовката и самото кандидатстване зад граница, както и детайли, свързани с настаняването.