Инициативата „Учим онл@йн с учител“ продължава с нова серия по български и математика под мотото „Националното външно оценяване – мисията е възможна“

Издателска група „Просвета“ започва да излъчва специални уроци с учител в помощ на учениците в 7. клас, на които предстоят задължителни изпити в края на учебната година. Стартът е на 20 април. Всички уроци може да се проследят свободно и безплатно на сайта на „Просвета“.

Ситуацията около коронавируса и принудителното дистанционно обучение поставят пред сериозно изпитание учениците – дали и доколко са усвоили учебния материал. За да подпомогне седмокласниците в подготовката им, „Просвета“ предлага поредица онлайн уроци по български език и литература и по математика.

Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит в подготовката на ученици за НВО и в съставянето на изпитни задачи. Те ще се стараят достъпно и ясно да откроят важните акценти в изпитните теми и да помогнат на седмокласниците да овладеят и да упражнят необходимите знания и умения. Освен това ще запознават учениците със спецификите на предстоящите тестове и ще предложат ценни съвети, което ще им помогне да бъдат по-уверени.

Уроците ще бъдат излъчвани под мотото „Националното външно оценяване – мисията е възможна“. Те са част от инициативата „Учим онл@йн с учител“, която стартира след извънредната ваканция през март миналата година.

Тази пролет „Просвета“ вече излъчи видеоуроци за НВО в 4. клас, които бяха гледани от хиляди ученици, учители и родители в сайта и във фейсбук страницата на издателската група. Уроците са достъпни и в момента за всеки, който иска да ги гледа отново ТУК (https://www.facebook.com/PROSVETA.BG) .

Безплатните видеоуроци ще бъдат излъчени по следния график:

* 20 април (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (1. урок); Учител: Весела Михайлова

* 21 април (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (1. урок); Учител: Ирена Муташка

* 27 април (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (2. урок);  Учител: Весела Михайлова

* 28 април (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (2. урок); Учител: Ирена Муташка

* 11 май (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ (3. урок); Учител: Весела Михайлова

* 12 май (сряда), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (3. урок); Учител: Ирена Муташка

* 18 май (вторник), 17,30 ч. – Подготовка за НВО по математика (4. урок); Учител: Ирена Муташка

График на излъчванията на видеоуроците за НВО в 10. клас ще бъде обявен  допълнително.