Поредица специални видеоуроци в помощ на учениците, на които предстои да се явят на задължителните изпити в края на учебната година, започва да излъчва от 23 март (вторник) Издателска група „Просвета“.

Уроците ще бъдат под мотото „Националното външно оценяване – мисията е възможна“. Те са част от инициативата „Учим онл@йн с учител“, която стартира след извънредната ваканция през март миналата година.

„Просвета“ ще стартира с видеоуроци по български език и литература и по математика за 4. клас. По-късно издателската група ще излъчи серия уроци и за учениците от останалите етапи, за които НВО е задължително.

Всички тях ще може да проследите свободно и безплатно на сайта на „Просвета“ (https://www.prosveta.bg/sabitia)  и на страницата на издателството във Фейсбук ТУК (https://www.facebook.com/PROSVETA.BG) .

Видеоуроците ще бъдат водени от учители с богат опит в подготовката на ученици за НВО, участвали в съставянето на изпитни задачи и в оценяването на учениците през предходните години. Освен че дават ценни съвети и практически насоки, те ще запознаят децата със спецификите на предстоящите тестове и ще упражняват с тях отделните типове задачи, което да допринесе за успешното им представяне на реалните изпити.

Първите безплатни уроци за НВО в 4. клас ще бъдат излъчени по следния график:

* 23 март (вторник),  17.30 ч. – Подготовка за НВО по математика – 1 урок

Учител: Невена Чардакова

* 24 март (сряда),  17.30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ – 1 урок,

Учител: Поли Рангелова

* 30 март (вторник),  17.30 ч. – Подготовка за НВО по математика – 2 урок

Учител: Невена Чардакова

* 31 март (сряда) – 17.30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ – 2 урок

Учител: Поли Рангелова

* 13 април (вторник), 17.30 ч. – Подготовка за НВО по математика – 3 урок

Учител: Невена Чардакова

* 14 април (сряда), 17.30 ч. – Подготовка за НВО по БЕЛ – 3 урок

Учител: Поли Рангелова

График на излъчванията на видеоуроците за НВО за останалите етапи ще обявим допълнително.