В Детски отдел също ще бъде безплатно записването и преиздаването на картите. Утре връчват наградата за училищен библиотекар на годината

В Дена на народните будители – 1-ви ноември, Народна библиотека „Иван Вазов“ ще издава безплатно читателски карти. Това важи както за новите читатели, така и за досегашните потребители на библиотеката, чиито документи са с изтекъл срок. Ако досегашните читатели имат глоби за закъснение, те няма да отпаднат при подновяването на картата, уточняват от ръководството на библиотеката. За издаване на картите е необходимо да бъде представена лична карта и снимка паспортен формат.

В Детски отдел също ще бъде безплатно записването и преиздаването на картите на 1-ви ноември, като деца под 14 години се записват с родител и неговата лична карта.

Читателските карти с най-дълъг срок са едногодишни.

По повод Деня на будителите НБ „Иван Вазов“ ще връчи наградата „Училищен библиотекар на годината“. Церемонията по награждаване за постигнати добри резултати в библиотечната дейност, креативност и иновативност в организацията и провеждането на инициативи с ученици ще се проведе утре. Комисия от тримата методисти от НБ „Иван Вазов“ е разгледала номинациите и ще обяви кой е носителят на приза. Целта е да се стимулират библиотечните специалисти за още по-разнообразна дейност с учениците и да получат признание за професионалните си успехи.