Безплатен онлайн курс за матурата по български език и литература предлага издателство „Просвета“ на всички зрелостници.

Първият урок ще бъде излъчен на 31 януари (вторник) от 17,30 ч във фейсбук страницата и в YouTube канала  на издателската група. Той е на тема „Матурата по български език и литература – съдържание и изпитен формат“ и ще бъде воден от Весела Михайлова.

Следващият урок ще бъде след края на междусрочната ваканция – на 7 февруари. После онлайн курсът продължава с излъчвания във вторник и четвъртък с начален час от 17,30 ч. Достъпът е свободен за всички ученици, учители и родители. След първото излъчване всеки урок може да бъде гледан в образователната платформа е-просвета до приключване на курса.

Тази година образователната поредица „Успех на матурата с Просвета“ стартира още през януари и ще продължи до май. Уроците по български език ще бъдат водени от Весела Михайлова, а по литература – от – Любов Шишкова. Двете са познати от кампанията „Учим онл@йн с учител“ на „Просвета“, автори са на учебници и учебни помагала и имат дългогодишен опит в преподаването и в подготовката на зрелостници. Освен теоретични знания, те ще предложат на учениците практически насоки, за да се справят по-лесно и успешно с важния изпит.

Уроците ще бъдат фокусирани върху езиковите правила и норми, разглеждането на литературните творби, включени в актуалната учебно-изпитна програма, тънкости при писането на есе или интерпретативно съчинение и др.

Пълен списък с темите и график на уроците ще бъдат публикувани в началото на февруари в сайта и във фейсбук страницата на издателството.