Инцидентът е станал в ОУ „Княз Александър I”, мъжът е бил задържан за 24 часа

50-годишен мъж е нахлул в класна стая на ОУ „Княз Александър I”, нападнал седмокласник и демонстрирал агресивно поведение пред преподавателя. Инцидентът е станал вчера, а главният герой е баща на момиче в пети клас. Родителят избутал охраната при входа на сградата и така успял да стигне до кабинета по химия. Отправил се към чина на 13-годишното момче и започнал да му иска обяснение за конфликт с дъщеря му. Тя самата станала свидетел на инцидента, защото преди това таткото минал през кабинета, в който учил нейният клас, и я взел със себе си преди да отиде да се саморазправя. Опитите на учителя да сложи край на скандала се оказали неуспешни. От ръководството на училището подали сигнал на телефон 112. Бащата е бил задържан за 24 часа от полицаи на Четвърто РУП. Образувано е досъдебно производство.

Учениците от класа на седмокласника са стресирани и с тях работят психолози от мобилния екип и педагогическият съветник. Самото момче е на разпит в Детска педагогическа стая. Родителите му са подали жалби до Детска педагогическа стая и Отдел закрила на детето, предстои да внесат и в Прокуратурата. Преподавателката по химия от днес е в болнични.

От училището обясниха, че седмокласникът наистина е с проблемно поведение и че е в ОУ „Княз Александър I” от есента, което в никакъв случай обаче не оправдава поведението на бащата на петокласничката. Ще бъдат взети мерки за засилване на охраната.