Бъдещите първолаци от ДГ “Малкият принц” Георги и Елена влязоха в ролята на репортери от “Боклук нюз”

Разделно събиране на отпадъци демонстрира Барон Боклук пред децата от подготвителна група в ДГ „Малкият принц“ по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Облечен в атрактивен костюм  – с наметало и корона от найлонови торбички и опаковки, той обясни на достъпен език необходимостта от рециклирането. Главната роля в днешния празник бе поверена на преподавателя но английски език Кийт Кели.Бъдещите първолаци отговаряха на въпроси за материалите, от които са направени различните предмети, и разбраха защо дървените, металните и стъклените прибори и чаши са много по-щадящи природата отколкото еднократните пластмасови опаковки. Прожектирани бяха и клипове, свързани с опазването на чистотата на планетата.

Малките еколози поздравиха гостите, сред които и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, с песни и стихове, посветени на опазване на природата и учиха как да заменят предметите от ежедневието от найлон или пластмаса, с природосъобразни – от бамбук, метал или стъкло.

В ролята на репортери от „Боклук нюз“ влязоха Георги и Елена, които интервюираха връстниците си за възможностите за по-чиста околна среда.

В края на празника всички разгледаха изложбата „От непотребното да сътворим красиво“. Експонатите бяха изобретени от рециклируеми и еко материали.