Роботизирана ръка, направени от ученици дезинфектанти и арт работилници в Деня на отворените врати на ЧСУ „Дружба“

Барелеф на Кирил и Методий на 3D принтер изработиха ученици от ЧСУ „Дружба“ и представиха в Деня на отворените врати на училището. Деца от прогимназиален етап саморъчно изписаха глаголицата и кирилицата, след което поставиха двете азбуки в специални рамки и подредиха кът по повод Деня на българската азбука, просвета, култура и на славянската книжовност. Призивът на Паисий Хилендарски „Ти, българино, не се мами, знай своя род и език и се учи на своя език“ е изписан с глаголица. По-малките рисуваха портрети на светите братя  Кирил и Методий с различни техники.

Под звуците на „Върви, народе възродени“ и „Слава, вам творци велики“ учениците подреждаха щандове, на които освен своите проекти, изработени през учебната година, представиха и наградите, които са получили за участията си в национални състезания.

С щанд и презентация на голям екран представители на ученическия съвет показаха своите инициативи през учебната година. Златните медалисти от международния танцов конкурс „Plovdiv open“ изпълниха танците, с които наскоро станали шампиони, и показаха многобройните си награди.

Стефка Илиева и нейните третокласници направиха вълнуващо пътешествие из островите на знанието, за да покажат наученото през годината. Открит урок в четвърти клас – подготовка за изпитите на Кеймбридж, ниво  Flyers, представи Вяра Белорешка. Бяха организирани работилници от клубовете по интереси – „Роботика“, „Шах“, „Изобразително изкуство“, „Пиано“. Голям интерес сред присъстващите предизвика роботизираната ръка, която може да хваща и премества предмети с различни размери.

С изложбени щандове бяха представени направленията, в които училището обучава – чужди езици – английски, немски, испански език; история и цивилизации, природни науки, спорт, български език и литература. Учениците от клуба по природни науки бяха приготвили два вида дезинфектанти – течен и гелообразен, без парабени и с различни аромати, поставени в специални флакони с пулверизатор. Етикетите са продуктите също са авторски. Имаше и кът за Украйна, изготвен от две ученички, чиито семейства напускат страната след началото на военните действия и в момента са в Пловдив.