Само пет момичета успяха да се класират за „Медицина“ на втори тур, като последната приета е с 33.06

Балът за „Стоматология“ при момчетата слезе до минималния за вход. Това показват резултатите от второ класиране в Медицинския университет. Последният влязъл е с 24.30. Припомняме, че висшето училище не приема с бал под 24. Балът на момичетата е с шест единици по-висок и е паднал до 30.44.

Само пет жени успяха да се класират за „Медицина“, където минималният бал е 33.06. Най-ниският за момчета е 30.28, като класираните на втори тур са осем. Медицината бе с най-висок минимален бал и на първия етап. Това е и най-желаната от магистърските специалности.

Едва три момичета успяха да намерят място в магистърската специалност „Фармация“, където балът е слязъл до 31.02. Най-много са приетите мъже – десет, като последният е с бал 25.88.

Записването на приетите е на 22 и 23 юли. Припомняме, че заради епидемията от КОВИД-19, то е онлайн през профилите на кандидат-студентите. На следващия ще излязат резултатите от трети тур. Записването е на 27 и 28 юли.

Между 25 и 28 юли ще се приемат молби за платено обучение. След обявяване на резултатите от трети етап, неприетите подават онлайн електронно заявление за участие в последващи класирания, ако има свободни места.