Жури от петима писатели и преподаватели очаква творбите, за да отличи победителите през септември

Общинският детски комплекс – Пловдив обявява литературен конкурс „Приказка от мен за теб“. В него могат да участват и деца, и баби, и дядовци като се възползват от лятото, когато са заедно. Историите те могат да изпращат до 30 август на адрес prikazkaodk@abv.bg.

В началото на есента професионално жури в състав Александър Секулов, Ина Иванова, Елеонора Пенева, Елена Левашка и Ваня Чернева ще избере най-интересните приказки. Малките художници от школата по изобразително изкуство към ОДК – Пловдив ще ги илюстрират. Класираните текстове и илюстрациите към тях ще бъдат публикувани на сайта на ОДК.

Темата на конкурса е „Приказка от мен за теб“. Според регламента текстовете не трябва да са публикувани преди това и да бива да превишават две страници. Допускат се и творби, създадени от авторски екип. В писмата, съдържащи колективни приказки, трябва да са посочени данните на всеки от авторите.

Инициатори на конкурса са школата по български език и литература „Веди“ и школата по творческо писане „Джани Родари“ към ОДК.