atelie3-1280

Изобразително изкуство, медийно изкуство, съвременни танци и шотокан карате са заниманията, които могат да изберат учениците между 12 и 17 години за лятната ваканция. Кметът на район „Централен”  Георги Титюков даде днес старт на  второто издание на “Ателие по изкуства” – проект на фондация „Безгрижно детство”, финансиран от Община Пловдив по програма „Пловдив за младите”. Кметът е и един от наблюдателите на проекта.

Посещението на четирите вида дейности е напълно безплатно за тези, които решат да се включат, и цели детският талант не само да бъде открит, но и развит. Децата ще се обучават два месеца, а последните две седмици са предвидени за изяви, през които те ще покажат какво са научили.

Кметът Титюков и даде идея тази година децата да интервюират състезателите от предстоящото световно по гребане.

С приятна обстановка, различни занимания и развлечения, с които да се разтоварят децата от напрегнатата програма в училище Таня Гавраилова – управител на образователния център, се надява да оправдае очакванията на децата и техните родители.  Центърът се намира под Пешеходния мост и от 15 юни очаква своите млади участници.