Проф. Сашо Пенов връчи почетните отличия на 25 зрелостници от цялата страна

Национални дипломи на зрелостниците, пълни отличници, връчи служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов  на тържествена церемония в МОН днес. Сред тях са и абитуриентите от Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив – Атанас Бунтов и Ирина Голева.

Тази година 25 ученици от 19 училища са носители на почетното отличие. Те имат пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити. Деветима са от София, по двама са наградените в Пловдив, Варна, Сливен, Велико Търново и по един в Бургас, Враца, Габрово, Кърджали, Монтана, Казанлък, Гоце Делчев и Шумен.

„Горд съм за постигнатото от вас и ви желая да имате самочувствието на равнопоставеност, да знаете, че вие се конкурирате не само с връстниците си в България, а с всички в целия свят. Живеем в ново технологично общество и именно затова ни трябват нови хора, които ще участват в нови, бъдещи обществени отношения“, каза проф. Пенов.

Служебният министър на образованието и науката поздрави за успеха родителите и учителите на отличените ученици. Заедно с националните дипломи те получиха и електронни книги от МОН.

Ирина и Атанас са ученици на МГ от 5 клас, като на НВО в 7-ми Атанас постига на изпитите по български и математика максималните 100 точки. Той бе в националния отбор, който представи България на Международната олимпиада по лингвистика през 2021 г. Ирина е носител на втора награда от Международния форум за компютърни изкуства „Компютърни пространства 2019“ и получава отличието си лично от евркомисаря Мария Габриел.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.