Учителят по музика и народен изпълнител Здравко Мандаджиев даде начало на празника в ОУ „Стоян Михайловски“ с родопския химн „Излел е Дельо хайдутин“

Емоционално танцово изпълнение на фолклорен ансамбъл „Тракия“ предизвика фурор на днешното откриване на учебната година в ОУ „Стоян Михайловски“. Изненада за ученици, учители и гости бе беше поздравът на формацията с главен художествен ръководител проф. д-р Даниела Дженева, която за първи път приема поканата да участва в празнична програма по повод 15 септември.

Тон на тържеството, което мина под знака на българския фолклор, даде учителят по музика и популярен народен изпълнител, носител на множество престижни награди – Здравко Мандаджиев. Той избра да изпълни родопския химн „Излел е Дельо хайдутин“ и събра аплодисментите на присъстващите, изпълнили училищния двор.

„Днес е денят, в който се прекланяме пред духовното огнище на българина – училището – свят дом, в който се влиза с уважение и респект“, каза в приветственото си слово директорът Тинка Балабанова и пожела никога да не загасва искрата, осветяваща верния път към знанието. След което към небето полетяха балони с цветовете на трибагреника.

Празничната програма продължи с поздрав от родителите на ученици и изпълнения на танцова формация „Ненси денс“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.