Феерия от цветове и ритми съпътства коледния концерт на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Дома на културата

Международният съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства (CIOFF)удостои със сертификат за отлично представяне ансамбъл „Марица“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“. Той бе връчен снощи от проф. Антон Андонов от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство на директора Таня Николова в Дома на културата „Борис Христов“. Удостояването със сертификата е по повод отличното представяне на училищната формация на 6-ия национален преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF.

„Това е признание за дългогодишния труд на десетки преподаватели по хореография, работили с нашите ученици за съхраняване на българския дух и традиции“, каза Таня Николова и пожела здраве, доброта, упоритост и усмивки.

Феерия от цветове и ритми съпътства коледния концерт на СУ „Св.св. Кирил и Методий“, който събра стотици ученици, родители, бивши възпитаници и учители в Дома на културата снощи. Главните действащи лица в концерта, озаглавен „Коледен огън“, бяха децата от паралелките с разширено изучаване на хореография, талантите от професия „Танцьор“ и ансамбъл „Марица“. В продължение на час те бяха истински магьосници на сцената, представяйки хореографски композиции от всички етнографски области. Облечени в оригинални костюми, те пресъздадоха характерни за съответната област фолклорни танци. Част от тях са поставени от преподавателите по хореография Боян Алексиев, Нели Карабахчиева и Недялка Димитрова.

По време на концерта на мултимедията на сцената се визуализираха тематични анимирани снимки, подготвени от учениците от професия ,,Дизайнер”, специалност ,,Рекламна графика” и техните преподаватели.