На щанда да гимназията ще се предлагат ръчно изработени картички, бижута и празнична украса

С щанд на Коледен базар Капана се включват учениците от ЕГ „Пловдив“, за да съберат средства за фондация „Надежда за бъдеще“. За поредна година училището ще участва в традиционното градско събитие, което тази година ще се проведе на площад „Централен“ от 17 до 20 декември. Гимназистите са изработили картички, бижута и празнична украса, която ще подредят на щанда на базара, каза председателят на Ученическия парламент Марина Узунова.

На Коледния базар ще се предлагат изделия на местни занаятчии – сувенири, играчки, греяно вино, бижута, текстил, изделия на приложното изкуство.

Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на малкия Ивайло Чалъков. Детето се ражда с рядка диагноза – фибуларна хемимелия на лявото краче. Липсват малкия пищял и два пръста, деформирано е ходилото и изкривен голям пищял. Това пречи на момченцето да проходи. Клиника във Варшава дава надежда на родителите му, че малкият ще се възстанови напълно, но лечението ще е дълго и скъпо и ще се проведе на няколко етапа. Общата сума е 110 000 долара. В началото на учебната година в много училища избраха да направят дарение за Ивайло вместо цветя за празника.